Κόλπο με Κέρμα Κάτω από Ποτήρι

by Sheridan Cole 194 views0

Για αυτό το κόλπο θα χρειαστείτε ένα κέρμα (δεν απαιτείται συγκεκριμένο κέρμα για αυτό το κόλπο), ένα ποτήρι και ένα υλικό κάλυψης, όπως χαρτομάντηλο, ύφασμα, χαρτοπετσέτα κλπ. Χρησιμοποιήστε ένα κέρμα που θα σας δώσει κάποιος από το κοινό και ένα ποτήρι από το μπαρ, ώστε να μην μπορεί κανείς να σας κατηγορήσει ότι έχετε πειράξει κάτι στον εξοπλισμό από πριν!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το κέρμα στο τραπέζι ώστε το κοινό σας να το βλέπει ξεκάθαρα, μαζί με το ποτήρι δίπλα του που θα είναι αναποδογυρισμένο. Μετά, καλύψτε το ποτήρι με την χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε το καλυμμένο ποτήρι πάνω από το κέρμα. Ζητήστε από κάποιον από το κοινό να αφαιρέσει την χαρτοπετσέτα από το ποτήρι και δείτε το κοινό να μένει κατάπληκτο καθώς θα διαπιστώσει ότι το κέρμα έχει εξαφανιστεί με μαγικό τρόπο! Ζητήστε από κάποιον από το κοινό να καλύψει ξανά το ποτήρι με την χαρτοπετσέτα και έπειτα να την αφαιρέσει εκ νέου. Το κοινό θα απορήσει στ’ αλήθεια καθώς θα δει πως το κέρμα θα έχει εμφανιστεί ξανά!

Πώς γίνεται, λοιπόν; Βασικά, ο μόνος τρόπος να πετύχει το κόλπο είναι να γίνει σε μια λευκή επιφάνεια, για παράδειγμα σε ένα σκαμπό, σε έναν πάγκο, σε τραπέζι ή ακόμη και σε ένα λευκό τραπεζομάντηλο. Έπειτα, προτού κάνετε το μαγικό σας κόλπο, καλύψτε το πάνω μέρος του ποτηριού με ένα λευκό κύκλο από χαρτί. Όταν αναποδογυρίσετε το ποτήρι, ο λευκός κύκλος θα μοιάζει σαν είναι τμήμα του τραπεζομάντηλου ή της λευκής επιφάνειας, και έτσι το κέρμα θα φαίνεται σαν να έχει εξαφανιστεί, ενώ στην πραγματικότητα θα είναι απλώς καλυμμένο! Μπορεί να πρόκειται για ένα απλό κόλπο αλλά είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακό.