Αλλάξτε το Σφηνάκι

by Sheridan Cole 187 views0

Πριν κάνετε αυτό το τρικ, θα χρειαστείτε δυο ακριβώς ίδια ποτήρια για σφηνάκι, νερό, ποτό της επιλογής σας και ένα κομμάτι χαρτί χωρίς πόρους, όπως ένα φάκελο από ευχετήρια κάρτα, ένα τραπουλόχαρτο- κάτι πλαστικοποιημένο.

Η ιδέα αυτού του τρικ είναι πολύ απλή. Ένα από τα δύο ποτηράκια γεμίζεται με ποτό και το άλλο γεμίζεται με νερό. Ο στόχος σας, σαν έμπειρος μάγος που είστε, είναι να αλλάξετε τα δυο ποτά, το ένα στο ποτηράκι του άλλου χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανενός είδους άλλο δοχείο- και ναι, στο δοχείο περιλαμβάνεται και το στόμα σας.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να βάλετε την κάρτα πάνω στο ποτήρι που είναι γεμάτο με νερό.Πολύ προσεκτικά, γυρίστε το ποτήρι ανάποδα, με το νερό ακόμα μέσα και την κάρτα ακόμα στο πάνω μέρος. Η κάρτα θα παραμείνει εύκολα κολλημένη στο πάνω μέρος του ποτηριού. Μετακινήστε το πολύ προσεκτικά πάνω στο ποτήρι που είναι γεμάτο με ποτό, έτσι που θα πρέπει να έχετε το σφηνάκι με το ποτό όρθιο, την κάρτα στη μέση και μετά το ανάποδο ποτήρι γεμάτο με νερό.

Όλο το τρικ βασίζεται στη λεπτή τέχνη της ταχυδακτυλουργίας. Πρέπει να προσαρμόσετε πολύ απαλά το πλαστικό ανάμεσα στα δυο ποτηράκια έτσι ώστε να υπάρχει ένα πολύ, πολύ μικρό κενό ανάμεσα στα δυο ποτήρια. Στα επόμενα ένα-δυο λεπτά, το κοινό σας θα παρακολουθεί κατάπληκτο καθώς το νερό κυλά προς τα κάτω στο ποτηράκι του ποτού και το ποτό ανεβαίνει προς τα πάνω! Τα δυο ποτά έχουν τώρα αλλαχτεί με επιτυχία και μπορείτε κι όλας να ζητήσετε από έναν εθελοντή από το κοινό να συμμετάσχει στη παράστασή σας δοκιμάζοντας τα ποτά για να επιβεβαιώσει ότι τα έχετε ανταλλάξει με επιτυχία!

Πώς δουλεύει λοιπόν αυτό; είναι τόσο απλό: το νερό είναι βαρύτερο από το οινόπνευμα, γι’ αυτό όπως το νερό τρέχει από τη φύση του προς τα κάτω, εκτοπίζει το οινόπνευμα το οποίο έτσι αναγκάζεται να ρέει προς τα πάνω!