Τρελό Σπιρτόκουτο

by Sheridan Cole 200 views0

Αυτό το κόλπο θα σας κάνει να μοιάζετε σαν να κατέχετε τις ίδιες υπέροχες διανοητικές δυνάμεις με τη Ματίλντα, με την ικανότητα να μετακινείτε πράγματα χωρίς να τα αγγίζετε – στην περίπτωση αυτή, ένα σπιρτόκουτο!

Για το κόλπο αυτό θα χρειαστείτε μια παραμάνα, κάποιο αόρατο κορδόνι/καλώδιο/κλωστή/σύρμα κλπ. και ένα κουτί σπίρτα. Το γενικό στήσιμο του τρικ είναι πολύ απλό. Επιλέξτε μόνο ένα σπίρτο από το σπιρτόκουτο, από την πάνω επιφάνεια και συνδέστε με ασφάλεια την αόρατη κλωστή σε αυτό, δένοντας ένα σφιχτό κόμπο που δε θα μπορεί να γλιστρήσει από το σπίρτο σε κανένα στάδιο του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια, ανοίξτε μια μικρή τρύπα στη μια πλευρά του σπιρτόκουτου και τραβήξτε την αόρατη κλωστή μέσα από την τρύπα. Είναι καλύτερα αν αυτή η πλευρά του κουτιού γίνει το «κάτω μέρος» έτσι ώστε η ανοιγμένη τρύπα να μην είναι ορατή από το κοινό σας.

Τραβήξτε την κλωστή από μέσα και δέστε την σφιχτά, μία δύο φορές, γύρω από την παραμάνα. Έπειτα, καρφιτσώστε την παραμάνα κάπου που να μη φαίνεται, π.χ. στο πίσω θηλάκι της ζώνης του τζιν σας. Έχετε τώρα ένα μηχανισμό σαν τροχαλία. Τοποθετήστε το σπιρτόκουτο στην παλάμη του χεριού σας. Όσο περισσότερο απλώνετε το χέρι σας, τόσο πιο σφιχτή θα γίνεται η αόρατη κλωστή, πράγμα που θα προκαλεί τέντωμα στο σπιρτόκουτο. Αυτό το τέντωμα έπειτα τραβάει πάνω το κουτί, αναγκάζοντάς το να «κουνηθεί» ακριβώς μπροστά στους θεατές σας που δε θα πιστεύουν στα μάτια τους, προκαλώντας την οφθαλμαπάτη ότι το σπιρτόκουτο έχει δικό του μυαλό και χορεύει στα ίδια σας τα χέρια!

Το κλειδί για αυτό το κόλπο είναι όλο στο στήσιμο, αλλά άπαξ και τελειοποιηθεί είναι πάρα πολύ απλό και δημιουργεί ένα σπουδαίο και εύκολο τρικ για να το παρουσιάσετε στους φίλους σας!