Μαγικό Μαγνητικό Σπίρτο

by Sheridan Cole 273 views0

Αυτό το τέχνασμα θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα σπίρτα, κατά έναν μυστικό τρόπο, είναι μαγνητισμένα, προτού εξουδετερωθούν μαγικά στον αέρα και απομαγνητιστούν πάλι.

Το τέχνασμα απαιτεί κάποια προετοιμασία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί με επιτυχία. Αρχικά, θα χρειαστείτε ένα κουτί σπίρτα. Αφαιρέστε ένα σπίρτο από το κουτί και κόψτε το στο ίδιο μήκος με το πλάτος του κουτιού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κατά πλάτος, στην κορυφή των υπόλοιπων σπίρτων – έτσι ουσιαστικά τα κρατάει στη θέση τους. Το τέχνασμα είναι ότι το σπίρτο που βρίσκεται κατά πλάτος στην κορυφή των υπόλοιπων σπίρτων είναι αρκετά σφιχτό για να τα κρατάει, αλλά κινείται και εύκολα, ώστε αν πιέσει κάποιος τις άκρες του κουτιού, θα κινηθεί και θα κάνει τα υπόλοιπα σπίρτα να βγουν από το κουτί.

Πώς θα εκτελέσετε, λοιπόν, το τέχνασμα; Μόλις προετοιμάσετε το σπιρτόκουτο (κόβοντας το σπίρτο, τοποθετώντας το κατά πλάτος πάνω από τα σπίρτα και κλείνοντας το κουτί) ανακοινώστε στο κοινό σας ότι έχετε μαγνητίσει τα σπίρτα και θα βγουν από το κουτί. Ανοίξτε το σπιρτόκουτο, έτσι ώστε το κοινό να μπορέσει να δει τα χαλαρά κεφάλια των σπίρτων να κινούνται, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να δουν το σπίρτο που τα κρατά στη θέση τους. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το σπιρτόκουτο και ανοίξτε το εντελώς. Τα σπίρτα δε θα πέσουν και το κοινό θα πιστεύει ότι οφείλεται στις «μαγικές δυνάμεις» σας. Μετά, χτυπήστε τα δάχτυλά σας λες και απομαγνητίσατε τα σπίρτα, ενώ ταυτόχρονα πιέζετε το κουτί. Αυτό θα κάνει το σπίρτο που είναι στην κορυφή να φύγει εκτός θέσης, επιτρέποντας στα υπόλοιπα σπίρτα να πέσουν επίσης, και θα φαίνεται σαν να έχετε πραγματικά μαγικές δυνάμεις!