Στιγμιαίο πάγωμα μπύρας

by Sheridan Cole 358 views0

Η ιδέα αυτού του κόλπου είναι να μετατρέψετε ένα ποτό-εν προκειμένω, μπύρα- σε στέρεο πάγο μπροστά στα μάτια του κοινού σας. Για την επιτυχή εκτέλεση αυτού του κόλπου, τοποθετήστε δύο μπουκάλια μπύρας πάνω σε ένα τραπέζι. Δείξτε στο κοινό σας ότι αυτά τα μπουκάλια μόλις αγοράστηκαν από το μπαρ και είναι σφραγισμένα, ολοκαίνουρια κλπ κλπ.

Ανοίξτε και τα δύο μπουκάλια μπύρας και αρχίστε να χύνετε λίγο από το ένα μπουκάλι σε ένα ποτήρι. Έπειτα, δείξτε το μισοάδειο μπουκάλι στο κοινό σας. Με έναν τρόπο μαγικό ή έστω με μαγικό στυλ, κάντε μια δραματική χειρονομία να χτυπήσετε ελαφρά το γεμάτο μπουκάλι στο χείλος του μισοάδειου μπουκαλιού και αφήστε τους να παρακολουθούν το υπόλοιπο ποτό να μετατρέπεται σε πάγο μπροστά στα ίδια τους τα μάτια.

Οπότε, ποιο είναι το μυστικό; Λοιπόν, πριν εκτελέστε το κόλπο, πρέπει να βάλετε τα δύο μπουκάλι μπύρας στην κατάψυξη-όχι στην ψύξη, στην κατάψυξη-για περίπου δύο ώρες. Πρέπει να βγάλετε τα μπουκάλια από την κατάψυξη μόνο ακριβώς την στιγμή πριν η μπύρα αρχίσει να γίνεται πάγος, οπότε, ο συγχρονισμός είναι κάτι στο οποίο πρέπει να εξασκηθείτε. Το ελαφρύ χτύπημα των μπουκαλιών είναι το κλειδί για την επιτυχία αυτού του κόλπου-όταν χτυπάτε ελαφρά τα μπουκάλια μεταξύ τους, φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα απελευθερώνονται. Αυτό δημιουργεί ένα είδος επιστημονικού πειράματος-δημιουργεί κάτι που ονομάζεται καταλύτης και είναι αυτό που κάνει τη μπύρα να παγώνει τόσο γρήγορα. Οι φίλοι σας θα μπερδευτούν, αλλά πραγματικά όλα οφείλονται στην επιστήμη.