Απίθανο Κόλπο με Τράπουλα

by Sheridan Cole 340 views0

Με αυτό το κόλπο θα φαίνεται ότι είστε ανίκητοι μάγοι. Είναι τέλειο για το κοινό από ό,τι για μια μικρή παρέα και το μόνο που χρειάζεστε είναι μια τράπουλα.

Σε αυτό το κόλπο ο φίλος σας επιλέγει ένα φύλλο από την τράπουλα, το απομνημονεύει και το τοποθετεί πάλι μέσα στην τράπουλα. Εσείς ανακατεύετε τα φύλλα όπως κάνουν συνήθως οι μάγοι. Έπειτα, αρχίζετε να τοποθετείτε τα φύλλα ανοιχτά στο τραπέζι. Μόλις έχετε ανοίξει αρκετά φύλλα, ρωτήστε τον φίλο σας: «Πόσο θέλεις να στοιχηματίσεις ότι το επόμενο φύλλο που θα αναποδογυρίσω θα είναι το δικό σου;» Τα φύλλα που θα έχετε ήδη τοποθετήσει στο τραπέζι θα είναι αρκετά για να πεισθεί ο φίλος σας ότι το φύλλο του έχει ήδη ανοιχθεί και είναι στο τραπέζι, συνεπώς θα συμφωνήσει να βάλει το στοίχημα περιμένοντας ότι θα χάσετε. Μετά, γυρίστε το φύλλο του φίλου σας που βρίσκεται ήδη στο τραπέζι ώστε να μην φαίνεται η φιγούρα και αφήστε τον να μείνει με το στόμα ανοιχτό για τις μαγικές σας δυνάμεις.

Πώς το κάνετε, λοιπόν; Θα πρέπει να ξέρετε ποιο φύλλο είναι το τελευταίο στην τράπουλα που έχετε. Αυτό θα είναι το βασικό σας φύλλο. Μετά, αφήνετε τον φίλο σας να διαλέξει ένα φύλλο και να το απομνημονεύσει. Ενώ το κάνει, ξεχωρίστε την τράπουλα στο σημείο που πήρε ο φίλος σας το φύλλο του. Κρατήστε το πρώτο μέρος της τράπουλας και ζητήστε του να τοποθετήσει το φύλλο του πάνω σε αυτό το κομμάτι της τράπουλας. Μετά, τοποθετήστε το άλλο μισό της τράπουλας πάνω από το αρχικό μέρος της τράπουλας. Έτσι το τελευταίο φύλλο είναι ένα φύλλο πριν από αυτό που έχει απομνημονεύσει ο φίλος σας. Ανακατέψτε τα φύλλα και μετά αρχίστε να ανοίγετε τα φύλλα από την αρχή. Όταν φτάσετε στο βασικό φύλλο, θα γνωρίζετε ότι το επόμενο φύλλο που θα ανοίξετε θα είναι του φίλου σας, αρκεί να το θυμάστε!

Τοποθετήστε ακόμη μερικά φύλλα στο τραπέζι. Μετά πείτε: «Πόσο θέλεις να στοιχηματίσεις ότι το επόμενο φύλλο που θα αναποδογυρίσω θα είναι το δικό σου;». Έπειτα, αντί να ανοίξετε ένα νέο φύλλο από την τράπουλα, απλώς αναποδογυρίστε το φύλλο που είναι ήδη ανοιχτό στο τραπέζι με την φιγούρα προς τα κάτω, δηλαδή το φύλλο του φίλου σας. Θα έχετε πλέον κερδίσει το στοίχημα!